Sosiaali-individualismin puolustuspuhe Sosiaali-individualismin puolustuspuhe on testikenttä kaikille niille ajatuksille, joita yhteiskuntaa koskien vuosien varrella on syntynyt. Tavoitteena on käynnistää erilaisia keskusteluja yhteiskunnasta ja tulevaisuudestamme, mihin yleensä olemme tottuneet.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 27 min 4 s sitten

Pankkijohtaja: Eurooppa on häviämässä vaarallisen kilpailun – ”Järkyttävät seuraukset kilpailukykyymme”

24.6.2019 17:19

Eurooppa on häviämässä kilpailun erittäin vaarallisella tavalla maailman autoritäärisesti johdetuille maille, varoittaa Euroopan investointipankki EIP:n pääjohtaja Werner Hoyer. Euroopan investointivajauksella on Werner Hoyerin mukaan järkyttävät seuraukset Euroopalle.

”Eurooppa tulee kohtaamaan ulkoisia turvallisuushaasteita muutaman vuoden päästä”, Suomessa juhannusviikolla vieraillut Hoyer ennustaa.

Antti Rinne täydensi sidonnaisuusilmoitustaan: Omakotitalo, moottoripursi ja lomaosake

24.6.2019 16:54

Pääministeri Antti Rinne (sd) sekä liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ovat täydentäneet ministerien sidonnaisuusilmoituksiaan.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan pääministeri Rinne ilmoittaa omistavansa noin 300 000 euron arvoisen omakotitalon Mäntsälässä. Lisäksi hän omistaa noin 100 000 euron arvoisen moottoripurren yhdessä puolisonsa kanssa sekä neljänneksen lomaosakkeesta Ylläksellä. Lomaosakkeen arvo on noin 20 000 euroa.

Jutta Urpilainen: Euroopalla kohtalonyhteys Afrikkaan – ”Naapurissa valtava ihmispotentiaali, samaan aikaan Eurooppa vanhenee”

24.6.2019 16:34

EU:n suhde Afrikkaan tulee jatkossa korostumaan, sanoo syksyllä Brysseliin matkaava Jutta Urpilainen (sd), tuleva Suomen ensimmäinen naiskomissaari.

Euroopan unioni on jo aloittanut politiikan, jolla se pyrkii ohjaamaan investointeja Afrikkaan. Se ei Urpilaisen mukaan riitä.

”Afrikan osalta pitäisi pyrkiä vielä määrätietoisemmin rakentamaan strategista kumppanuutta. Ei vain kehitysyhteistyötä, vaan laajempaa strategista kumppanuutta.”

Afrikassa on Urpilaisen mukaan paljon potentiaa­lia. Siellä asuu 1,2 miljardia ihmistä, joista puolet on alle 25-vuotiaita.

Kokoomuslainen vetoaa vihreään ministeriin: ”Voimala vie pohjan hallitusohjelman hyviltä kirjauksilta”

24.6.2019 15:39

Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsen Saara-Sofia Sirén pitää omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) kannanottoa Sierilän vesivoimalaitoksesta ”valitettavana”.

Vihreät ja Luonnonsuojeluliitto älähtävät hallitukselle: ”Ministeri Paatero pesee kätensä”

24.6.2019 12:58

Omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) linjaus Sierilän vesivoimahankkeesta saa kritiikkiä sdp:n hallituskumppanilta vihreiltä sekä Suomen luonnonsuojeluliitolta.

Neljää miljoonaa suomalaista koskeva muutos: Tunnuslukulistojen käyttö saattaakin jatkua – Verkkopankin käyttö muuttuu silti

24.6.2019 12:05

Tunnuslukulistojen käyttö verkkopankkiin kirjautumisen ja maksamisen välineenä saattaa sittenkin jatkua. Niiden käyttöön tulee kuitenkin muutoksia, Finanssivalvonta kertoo.

Finanssivalvonta tiedotti kannastaan maanantaina. Kannanoton mukaan pankeilla käytössä olevien painettujen tunnuslukulistojen ”käyttöä voidaan jatkaa maksamisen tai maksutilin käytön yhteydessä, kunhan käyttöön yhdistetään vahvistuselementtejä vahvan tunnistamisen periaatteiden mukaisesti”.

Suomalaisten kesälomissa yleinen puute – Liitto: ”Yleensä aina lainvastaista”

24.6.2019 11:37

Mahdollisuus neljän viikon katkeamattomaan kesälomaan jakautuu Suomessa epätasaisesti, ilmenee toimihenkilöliitto Erton tilaamasta kyselystä.

Kyselyn mukaan suunnilleen yksi neljästä ei saa lain suomaa lepo- ja palautumisaikaa. Tulotaso, yrityksen koko ja palkansaajan ikä näyttivät vaikuttavan mahdollisuuksiin pitää kesälomaa.

”Huolestuttavinta on se, miten epätasaisesti mahdollisuus lomaan jakautuu. Nuorten lisäksi riskiryhmissä jaksamisen kannalta ovat pienissä yrityksissä työskentelevät sekä alemman tulotason omaavat”, Erton tiedotteessa kerrotaan.

Vakava varoitus Euroopalle: Nord Stream 2 on ”kammottava virhe”

24.6.2019 10:47

Itämeren Nord Stream 2 -kaasuputki on haitallinen ja vaarallinen hanke Euroopan kannalta, varoittavat yhdysvaltalaiset poliitikot ja diplomaatit Eurooppaa. Kritiikkiin yhtyvät niin USA:n demokraatit kuin republikaanitkin, Saksan yleisradion Deutsche Welle kertoo.

Euroopassa hanketta vastustavat muun muassa Ranska ja Ukraina, joista viimeinen menettää asemaansa kaasun kauttakulkumaana, kun Venäjän valtion kaasuyhtiö Gazprom alkaa tuoda uudella putkella kaasua suoraan Saksaan.

Norjassa kuolee kaloja – Vaikutus näkyy viiveellä Suomen kaupoissa

24.6.2019 09:56

Norjassa lohia tappanut leväkukinta lähti kuukauden jälkeen laskuun viime viikolla. Kalakuolemien vaikutukset näkyvät pitkään, ja talvella saatetaan nähdä ainakin 20 prosenttia viime vuotta kalliimpia hintoja.

Suomalaisen kirjolohen hinta reagoi lohen hintaan ja seuraa viiveellä sen kehitystä, arvioi Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Jari Setälä.

Suomalaistutkija varoittaa USA:n ja Iranin tilanteen eskaloitumisesta: ”Tehokas, kiistettävä ja yhä aktiivisemmin käytettävä keino”

23.6.2019 19:32

Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll varoittaa, että Yhdysvaltojen Iraniin tekemässä kyberiskussa on eskaloitumisen riski. 

Presidentti Donald Trump määräsi torstaina kyberiskun Iranin ohjusten ja rakettien laukaisujärjestelmiin sen jälkeen, kun Iran oli ampunut alas Yhdysvaltain miehittämättömän lennokin torstaina. Lue tarkemmin: Donald Trump määräsi kyberiskun Iranin ohjusjärjestelmiin

”Piru on yksityiskohdissa” - Kokoomuslaiset ryöpyttävät ruuhkamaksuja

23.6.2019 18:59

Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustajat arvostelevat suorin sanoin Antti Rinteen (sd) hallituksen ohjelmakirjausta, jonka mukaan Suomeen säädetään laki, joka mahdollistaa ruuhkamaksujen käyttöönoton.

Asian nosti ensimmäisenä esiin kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen.

Asiantuntijoiden vinkit Airbnb-vuokraukseen – ”Jos vuokralainen riehaantuu ja laittaa asunnon palasiksi, kotivakuutus ei auta”

23.6.2019 18:15

Mitä kannattaa huomioida, kun harkitsee oman asunnon lyhytaikaista vuokrausta? Kuinka varmistaa naapurisovun säilyminen? Entäs verotuksen sudenkuopat? Näillä vinkeillä pääset alkuun ja vältät ongelmat.

Ensin hieman tylsemmät, mutta tärkeät asiat: ennen kuin ryhdyt Airbnb-vuokraajaksi, huomioi, että vuokraustoiminta voi vaikuttaa verotukseesi, jos myyt asuntosi.

Juhannuksen paluuliikenne alkoi: ”Kannattaa varautua jonoutumiseen”

23.6.2019 12:16

Juhannuksen paluuliikenne on alkanut ja sen odotetaan jatkuvat ainakin iltakymmeneen asti tänään.

”Juhannusliikenteessä kannattaa varautua liikenteen jonoutumiseen. Liikennettä on useilla tieosuuksilla tavallista viikonloppua enemmän, joten matkaan kannattaa varata riittävästi aikaa”, Tieliikennekeskus sanoo.

Juhannuksena liikenteen määrä on niin suuri, että pienikin liikennehäiriö voi saada nopeudet laskemaan ennustettua alemmaksi. Lisäksi sadesää ruuhkaisimpina tunteina voi laskea nopeuksia huomattavasti.

Sanna Marin KL:lle: ”Liikkumisen tarvetta pitää vähentää”

23.6.2019 11:37

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) vakuuttaa Kauppalehden haastattelussa, ettei hallitus aio kieltää yksityisautoilua. Hän korostaa samalla, että   ilmastotavoitteisiin pääsemiseksi liikenteen ratkaisuilla on iso merkitys.

”Liikkumisen tarvetta pitää vähentää. Asuminen, palvelut ja työpaikat pitää kaupunkien yhdyskuntasuunnittelussa kytkeä joukkoliikenteeseen.”

Suomen EU-jäsenyyssopimus allekirjoitettiin tasan 25 vuotta sitten: ”Korfu oli huippukohta - Se työ kannatti”

23.6.2019 11:10

Suomi, Ruotsi ja Itävalta allekirjoittivat EU-jäsenyyssopimuksen tasan 25 vuotta sitten Korfun saarella Kreikassa. Virallisesti Suomi liittyi Euroopan unioniin vuoden 1995 alussa.

Silloiset ulkoministeri Heikki Haavisto (kesk), pääministeri Esko Aho (kesk), ulkomaankauppaministeri Pertti Salolainen (kok) ja valtiosihteeri Veli Sundbäck allekirjoittavat Suomen sopimuksen 24.6.1994. Myös silloinen tasavallan presidentti Martti Ahtisaari oli mukana kokouksessa.

Luottoluokittaja laittoi Suomen samaan kastiin Italian kanssa: ”Alisuorittajia”

23.6.2019 10:24

Luottoluokittaja DBRS arvioi Suomen talouden kuuluvan euroalueen alisuoriutujiin yhdessä esimerkiksi Italian ja Saksan kanssa tänä vuonna.

”Vuoden alussa talous kasvoi vahvimmin pienissä euroalueen maissa eli Maltalla, Virossa ja Liettuassa. Alisuorittajia ovat kolme suurinta euroalueen taloutta eli Italia, Saksa ja Ranska, sekä Belgia ja Suomi”, DBRS kirjoittaa katsauksessaan.

Antti Rinteen heitto chillauksesta puhuttaa – Professori: ”Kannattaa kysyä niiltä itseltään”

23.6.2019 09:52

Oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori, sdp:n eduskuntavaaliehdokkaana ollut Jukka Kekkonen toivoo demokratiaa ja osallisuutta, kun työelämän ongelmia ratkotaan Suomessa.

Donald Trump määräsi kyberiskun Iranin ohjusjärjestelmiin

23.6.2019 09:21

Presidentti Donald Trump määräsi torstaina kyberiskun Iranin ohjusten ja rakettien laukaisujärjestelmiin sen jälkeen, kun Iran oli ampunut alas Yhdysvaltain miehittämättömän lennokin torstaina.

Nyt tuli Iranin vastaus Donald Trumpille: ”Se olisi kuin ampuisi ruutitynnyriin”

22.6.2019 15:35

Iranilaiset ovat vastanneet erittäin kovin sanon Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille, joka ensin määräsi sotilaallisen iskun Iraniin ja sitten perui sen.

Sekä Iranin armeijan että maan ulkoministeriön edustajat ovat varoittaneet Trumpia sotilasiskun seurauksista.

Jari Leppä puolustaa EU:n maataloustukia: ”Vakavin huoli on toimeentulosta”

22.6.2019 12:27

Maa- ja metsätalousministeriön verkkokyselyn mukaan maatalouden suurin ongelma ja haaste on viljelijöiden heikko tulokehitys. Kyselyyn vastasi melkein 2500 suomalaista, joista noin kaksi kolmasosaa oli viljelijöitä. Kyselyn vastauksia käytetään EU:n maatalouspolitiikan uudistuksen kansallisessa valmistelussa.

Viljelijöiden heikon tulokehityksen mainitsi haasteeksi yli 90 prosenttia viljelijöistä ja liki 80 prosenttia muista vastaajista.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat